تا حالا به شیراز سفر کرده اید؟ در این مطلب از راهنمای سفر به شیراز ، مهد تمدن و شعر، شما را به جاذبه های گردشگری و نکات دانستی در سفر به شیراز آشنا میکنیم و به تمام آنچه که برای سفر به شیراز لازم دارید بپردازیم.
اگر در حال خواندن این مطلب هستید احتمالا عاشق سفر به شیراز هستید و قصد دارید اطلاعات بیشتری در رابطه با این شهر تاریخی، فرهنگی بدست آورید. هنگامی که شروع به برنامهریزی برای بازدید از ایران و ایرانگردی میکنید، مکانهای زیادی وجود دارند که باید در برنامه سفر خود قرار دهید. شیراز یکی از شهرهایی است که میتوانید آن را به عنوان مقصد سفر خود انتخاب کنید.
با وجود تخت جمشید، پاسارگاد، مقبره حافظ، مقبره سعدی و سایر جاذبههای تاریخی و فرهنگی، میتوان شیراز را به عنوان بخش جدایی ناپذیر از تاریخ و فرهنگ ایران محسوب کرد. این شهر نه تنها به خاطر خانهها، باغها و مساجد تاریخی بلکه به خاطر شاعران مشهوری همچون حافظ و سعدی که در این شهر متولد و بزرگ شدهاند مشهور شده است.
«آخر ای باد صبا بویی اگر میآری// سوی شیراز گذر کن که مرا یار آنجاست»
آشنایی مختصر با شیراز، مهد تاریخ و تمدن
اگر قصد سفر به شیراز را دارید و یا حتی ندارید، بد نیست کمی با تاریخچه و موقعیت جغرافیای این شهر گل و بلبل که از ستونهای اصلی تاریخ ایران به شمار می آید آشنا شوید. متاسفانه آشنایی با شهرهای مختلف ایران، دیگر در کتاب های درسی نیست که فرزندانمان از همان ابتدا با قشنگی های هر نقطه از ایران آشنا شوند و بهترین جا برای خواندن این مطالب جستجو در اینترنت است .پس سعی میکنیم در راهنمای سفر به شیراز به بهترین نحو شما را با شیراز و جاذبه های گردشگری شیراز آشنا کنیم.
- بیشتر بخوانید: راهنمای سفر به اصفهان، نصف جهان
موقعیت جغرافیایی شیراز
شیراز در جنوب غربی ایران در دامنهکوه زاگرس قرار دارد. شیراز در ارتفاع ۱۵۰۰ متری از سطح دریا واقع شده است. این شهر با کوه دراک در غرب احاطه شده و کوههای بمو و بابا کوهی در شمال این شهر قرار دارند. براساس آمار سر شماری که در سال ۱۳۹۵ انجام شد جمعیت این شهر حدود ۱.۵۶۵.۰۰۰ نفر است و این رقم باعث شده است که شیراز به پنجمین شهر پرجمعیت ایران تبدیل شود.
تاریخچه شیراز
در کاوشهای باستانشناسی در تخت جمشید که در سال ۱۳۱۴ خورشیدی انجام شد، خشتنبشتههایی ایلامی پیدا شد که بر روی تعدادی از آنها به قلعهای بنام “تیرازیس” یا “شیرازیس” اشاره شدهاست. طبق کتاب های تاریخی ، سکونت در محل کنونی شهر شیراز شاید به دوران ساسانی و حتی پیش از آن برسد. اما اولین اشارههای معتبر در مورد این شهر به اوایل دوران اسلامی بر میگردد.
تاریخچه شیراز به حدود ۴۰۰۰ سال پیش برمیگردد. نام شیراز در کتیبههای میخی که از سال ۲۰۰۰ قبل از میلاد باقی مانده است ذکر شده است. طبق شواهد و مدارک، در دوره قبل از اسلام و در زمان سلسله هخامنشیان، این شهر یکی از مهمترین شهرهایی بوده که در مابین مسیر بین شوش، تخت جمشید و پاسارگاد قرار داشت.
وقتی کریمخانزند دوباره شهر را بازسازی کرد و یک قلعه سلطنتی، مسجد و بازار را بنا کرد، شیراز در سلسله زند بسیار محبوب شد. این بازار در حال حاضر یکی از بازارهای زیبایی است که در قلب شهر واقع شده است.
آب و هوای شیراز
شیراز دارای آب و هوای کوهستان، معتدل و گرم و خشک است. اما اگر بخواهیم به طور کلی بگوییم، با توجه به اینکه این شهر در ارتفاع ۱۴۸۶ متری از سطح دریا قرار دارد، آب و هوای آن نیز معتدل است و در اغلب اوقات سال شرایط مساعدی را برای سفر دارد. میانگین هوا در گرم ترین ماه سال (تیر) به ۳۰ درجه سانتی گراد در سردترین ماه سال (دی) ۵ درجه سانتی گراد میرسد.
- بیشتر بخوانید: بهترین مکانهای توریستی ایران که باید بشناسید
دانستی های سفر به شیراز و آشنایی با جاذبه های گردشگری شهر
شیراز از آن شهرهایی است که در هر گوشه اش یک داستان نهفته. از زیبایی باغ های بهشتی اش تا شعر و ادب بزرگانی همچون حافظ و سعدی که به آن جان بخشیده اند. البته زیباییهای شیراز در حسن ذوق مردمانش هم بی اثر نبوده. با این تعاریف ، شیراز بهشتی است که باید غرق در دیدنی هایش شد. پس بهتر است قبل از سفر به این شهر تاریخی و زیبا، بیشتر با آداب و سنن، غذاها، بازارها و جاذبه های گردشگری شیراز آشنا شد و راهنمای سفر به شیراز را مطالعه کنید.
بهترین زمان برای سفر به شیراز
با توجه به موقعیت جغرافیایی و ارتفاعات سطح شهر، شیراز در طول سال ۴ فصل متمایز را به خود میبیند. با این حال بهار و به خصوص اردیبهشت ماه، بهترین زمان برای سفر به شیراز است. این شهر به داشتن درختان نارنج مشهور است. بنابراین اگر در ماه می (اردیبهشت) به شیراز بروید بوی شکوفههای نارنج که در سطح شهر پخش شده است را استشمام میکنید. تابستان کوتاه اما گرم است و در ژوئیه (تیر) به متوسط دمای بالاتر از ۳۹ درجه سانتیگراد میرسد. در طی شش ماه دیگر پاییز و زمستان سرد است و میانگین دما در ماههای دسامبر(آذر) و ژانویه (دی) به ۱۵ درجه سانتیگراد میرسد.
>> اجاره ویلا و سوئیت در شیراز <<
بهترین هتلها و اقامتگاههای شیراز
با توجه به اینکه شیراز یکی از اصلی ترین مقاصد گردشگری ایران است، هتل ها و اقامتگاهای زیادی نیز در این شهر ساخته و راه اندازی شده اند. در ضمن شیراز در طی سالیان اخیر به یکی از قطب های بومگردی ایران نیز تبدیل شده که در طول سال گردشگران و توریست های زیادی را به خود جذب میکند.قیمتهای اجاره اقامتگاه و هتل در شیراز از ۵۰ هزار تومان شروع میشود و بسته به امکانات و مکان آن متغیر خواهد بود.
#هتل بزرگ شیراز
آدرس: شیراز، دروازه قرآن، هتل بزرگ شیراز
#هتل پارس شیراز
آدرس: شیراز بلوار کریم خان زند هتل بین المللی پارس
# هتل زندیه
آدرس: شیراز-خیابان هجرت
# هتل آپارتمان جام جم شیراز
آدرس: شیراز – خیابان زند – خیابان رودکی – خیابان ایزدی – هتل جام جم
# هتل سنتی نیایش شیراز
آدرس: سه راه نمازی ،کوچه کلانتری عباسیه، رو به روی امام زاده بی بی دختران ، هتل سنتی نیایش
# هتل رز ریحان شیراز
آدرس: چهارراه ادبیات – بولوار گلستان – نبش فروشگاه دی تو دی
# اقامتگاه بوم گردی عمارت قاجاریه
آدرس: شیراز ، خیابان لطفعلی خان زند . روبروی مجتمع تجاری نیکان
# هتل سنتی پنج دری
آدرس: شیراز.خیابان ۹دی.روبروی پارکینگ زائر.کوچه۳۰/۶
# اقامتگاه بوم کلبه کوهسار
# اقامتگاه بومگردی ترنجستان
- بیشتر بخوانید: مزایای اجاره ویلا و اقامتگاه به جای هتل
سفر به شیراز و بازدید از جاذبههای گردشگری
جاذبههای گردشگری، تاریخی و فرهنگی بسیاری در شیراز و اطراف آن واقع شده است. این جاذبهها شامل :
# آرامگاه سعدی یا سعدیه
آدرس: شیراز، انتهای خیابان بوستان
# آرامگاه حافظ یا حافظیه
آدرس: شمال شرقی شیراز. بلوار بوستان
# مجموعه وکیل، شامل مسجد و حمام
آدرس: خیابان لطفعلیخان زند، خیابان طالقانی
# بازار وکیل
آدرس: شیراز، بعد از میدان شهرداری
# باغ عفیف آباد
آدرس: انتهای خیابان عفیف آباد، نزدیک به خیابان ستارخان
# مسجد نصیرالملک
آدرس: شهر شیراز، خیابان لطفعلی خان زند
# باغ ارم
آدرس: شیراز، خیابان ارم، نزدیک مجموعه دانشگاه شیراز
# دروازه قرآن
آدرس: خیابان شیراز، ورودی شهر شیراز
# خانه قوام
آدرس: شیراز، خیابان لطفعلی خان زند
# ارگ کریم خان
آدرس: خیابان کریمخان زند و نبش میدان شهدا
# مسجد عتیق
# شاه چراغ
پاسارگاد، اولین پایتخت در ایران باستان، در شمال شرقی شهر با فاصله ۱۴۰ کیلومتری واقع شده است. در راه رسیدن به این بنای استثنایی، تخت جمشید باشکوه (پایتخت امپراطوری هخامنشی)، نقش رستم (از هر دو دوره هخامنشی و ساسانی باقی مانده) و نقش رجب (قدمت آن به اوایل دوره ساسانی برمیگردد) در انتظار شما هستند. هنگام سفر به شیراز، پاسارگاد با اولویتترین مکان بازدید در بین توریستها است.
- بیشتر بخوانید: راهنمای سفر به چابهار، قطعهای از بهشت در ایران
مانوئل باندیرا شاعر مشهور بریزیلی شعری با عنوان vou-me embora pra Pasárgada (من به پاسارگاد میروم) سروده است. این شعر از تاریخ پاسارگاد الهام گرفته شده است. تصویر زیر نشان میدهد که چگونه این بنای تاریخی، توجه همه را به خود جلب میکند.
- بیشتر بخوانید: چگونه ایرانگردی کنیم و سفر بریم ، اما ارزان و کم هزینه
حمل و نقل در شیراز
شیراز یکی از کارآمدترین سیستمهای حمل و نقل عمومی را در ایران دارد. دیگر مطلبی که در راهنمای سفر به شیراز باید به آن اشاره کنیم سیستم حمل و نقل آن است. بیشتر افراد ساکن شهر از وسایل نقلیه عمومی استفاده میکنند. سیستم متروی شهر با ۶ خط دومین سیستم بزرگ مترو در ایران است. تاکسی گرفتن در شیراز بسیار ساده است و در گوشههای مختلف پایانههای تاکسی وجود دارد. این پایانهها به صورت ۲۴ ساعته به مسافران سرویس میدهند.
همچنین پایانههای بین شهری مانند کار اندیش و علیابنحمزه وجود دارند که خدمات حمل و نقل برنامه ریزی شدهای را به شهرهای دیگر ارائه میدهند. اگر دوست دارید با قطار به شیراز سفر کنید، مانعی برای شما وجود ندارد. این شهر توسط راه آهن ملی به برخی از شهرهای بزرگ ایران از جمله تهران و اصفهان وصل شده است. همچنین تاکسی بیسیم ۱۳۳ وجود دارد که میتوانید تماس بگیرید و هر کجا که میخواهید بروید. اسنپ و تپ سی دو اپلیکیشن تاکسی آنلاین هم هستند که میتوانید استفاده کنید.
- بیشتر بخوانید: بهترین شهرهای بومگردی ایران کدامند؟
سفر به شیراز و خوردن غذاهای محلی
قیمت متوسط خورد و خوراک در شیراز هنگام سفر را اگر بخواهیم محاسبه کنیم، شاید حدود ۳۰ هزار تومان به ازای هر نفر برای یک وعده غذایی بتوان برآورد کرد. در این مقاله قصد داریم طعم دلپذیری از شیراز را به شما هدیه دهیم. شما به ندرت پیش میآید که به جایی سفر کنید و بدون چشیدن غذاهای محلی، آنجا را ترک کنید. این شهر با انواع مختلف غذاهای محلی استثنایی یکی از مقاصدی است که میتوانید برای سفر انتخاب کنید.
کلم پلو : با برنج، گوشت، کلم و برخی دیگر از سبزیهای ایرانی درست میشود.
قنبر پلو : با برنج، رب انار شیراز، گوشت و آرد نخود درست میشود.
سالاد شیرازی : با خیار، گوجه فرنگی، پیاز و آبلیمو درست میشود.
دو پیازه آلو : با سیب زمینی، پیاز، گوجه فرنگی و ادویههای مخصوص درست میشود و یکی از غذاهای محلی مورد علاقه گیاهخواران است.
کوفته هلوی شیرازی : کوفته هلو از دیگر غذاهای محلی شیراز است . گوشت چرخکرده، آرد نخودچی، تخممرغ، پیاز، هویج یا نرگسی مواد تشکیل دهندهی این غذا هستند.
آب پیازک یا اشکنه شیرازی : اشکنه غذایی سنتی ایرانیان است که در همه جا طبخ میشود. اما در هر جا به شویهی مختلف. اشکنه شیرازی از غذاهای محلی و پر طرفدار شیرازیان است. در تهیهی این غذا از پیاز، تخممرغ، شنبلیله، نعناع خشک، نمک و زردچوبه استفاده میکنند.
در نهایت فالوده شیرازی : نوع خاصی از بستنی مخلوط با شربت گلاب است که میتوانید در همه جای شهر پیدا کنید.
خواجه!!! شاخه نبات یعنی این، امتحان کن ببین چه شیرین است!!
طعــم ِ لب هــای ِ دختـری بعد از صرفِ فالــوده های ِ شیــرازی
بهترین رستورانهای شیراز که در سفر به آنجا باید بشناسید
برای مسافری که نیاز به راهنمای سفر به شیراز داره، باید بهترین رستورانهای این شهر ار هم بشناسد تا بهش بد نگذره.
# رستوران خانه سنتی پرهامی
آدرس: خیابان لطفعلیخان زند بعد از سه راه احمدی، گود عربان، ضلع مقابل مسجد نصیرالملک
# رستوران های باغ راز
آدرس: قصرالدشت.بلوار شاهد
# رستوران هفت خوان
آدرس: بلوار جدید قرآن، نبش کوچه هفدهم
# فست فود گابریک
آدرس: بلوار دکتر حسابى(صنایع)، روبروى پمپ بنزین دیرین، نبش کوچه ٣۴
# رستوران صوفی
آدرس: خیابان عفیف آباد، جنب بانک ملت
# رستوران شرزه
آدرس شرزه: خیابان زند،خیابان مسجد وکیل
- بیشتر بخوانید: یهترین رستوران های شهر ساری را بشناسید
بهترین مراکز خرید شیراز
در این بخش از راهنمای سفر به شیراز به معرفی مراکز خرید و بازارهای این شهر زیبا میپردازیم که میتوانید به خرید سوغاتی و چیزهایی که دوست دارید بپردازید.البته باید به این موضوع اشاره کنیم که مغاره ها و مراکز خرید در شیراز از ساعت حدود ۱۰ صبح به بعد کمک شروع به باز شدن میکنند.
- بازار وکیل
- سرای مشیر
- بازار حاجی شیراز
- مجتمع تجاری زیتون
- بازار مسگرهای شیراز
- مجتمع تجاری ستاره فارس
- مجتمع تفریحی گردشگری هامون
- مجتمع تجاری تفریحی خلیج فارس
در سفر به شیراز سوغاتی چی بخریم؟
یکی از مهترین نکاتی که در راهنمای سفر به شیراز باید به آن بپردازیم سوغاتی های شیراز است. سوغاتی در شیراز به دو دسته تقسیم میشه .۱- سوغاتی های خوراکی ۲-سوغاتی های زینتی مثل صنایع دستی
سوغاتی های خوراکی که بیشتر شیرینی جات و عرقیات گیاهی هستند مثل :
- مسقطی شیرازی
- یوخه
- کلوچه شیرازی
- بادام سوخته
- فالوده شیرازی
- حلوا شیرازی
- عرق بهار نارنج
- عرق نسترن
- عرق بیدمشک
- آبلیمو
و سوغاتی های صنایع دستی شهر شیراز :
- قلم زنی
- منبت کاری
- خاتم کاری
- ظروف نقره
- مینا کاری
- گلیم ، جاجیم و قالی
- گیوه
آیا این مقاله برای شما مفید بود؟
روی ستاره کلیک کنید
میانگین امتیاز ۴.۶ / ۵. میزان امتیاز ۵
اولین نفری باشید که به این مقاله امتیاز میدهد
No comment yet, add your voice below!