امروز ما قصد داریم تا در مورد مواردی که ممکن است در مورد روستای صخرهای کندوان نمیدانستید برای شما بگوییم. این روستای صخرهای یکی از جاذبههای زیبا و بینظیر در استان آذربایجان شرقی است. زیبایی این روستا به حدی است که گردشگران را به راحتی تحت تاثیر خود قرار میدهد!
در این روستا شما میتوانید خانههای خارقالعادهای شبیه به کندو که در دل صخرهها ساخته شدهاند را مشاهده کنید. شاید به همین دلیل است که به این روستا، روستای صخرهای کندوان نیز گفته میشود.
پس در ادامه با ما همراه باشید تا اطلاعات جالبی را در مورد این روستا به شما بدهیم.
روستای صخرهای کندوان چگونه ساخته شده است؟
روستای کندوان یکی از روستاهای آذربایجان شرقی است که در ۶۰ کیلومتری جنوب غربی تبریز واقع شده است. یکی از نکات جالب در مورد این معجزه طبیعی این است که این روستا با بر هم کنشهای آتشفشانی بین کوه سهند و سایر کوههای آتشفشانی این منطقه در طول هزاران سال، یکی از خارق العادهترین مناطق ایران را ایجاد کردهاند!
ملاس و گدازه از فعالیتهای کوه های آتشفشانی در طی سالیان متمادی پرتاب و جمع آوری شدهاند. این تودهها به دلیل عوامل طبیعی مانند باد و باران تغییر شکل پیدا کردهاند. همین شده که این روستا به این صورت به وجود آمده است.
گرچه مرزهای ورودی روستای صخرهای کندوان به علت عوامل جوی آسیب دیده است.ولی مرزهای شرقی و شمالی روستا به دلیل تپههای مرتفع نسبتا سالم باقی مانده است!
روستای کنداون به عنوان یکی از جاذبههای گرشگری ارزشمند در جاذبههای ملی ایران به ثبت رسیده است. علاوه بر این، این روستا دارای شهرتی جهانی است. به غیر از این روستا دو روستای صخرهای دیگر در جهان وجود دارد. یکی از آنها در کاپادوکیا در ترکیه است. دیگری روستای داکوتا در ایلات متحده است. روستای کندوان در حال حاضر تنها روستای صخرهای است که افراد محلی در آنجا زندگی میکنند!
- بیشتر بخوانید: راهنمای سفر به تبریز قدیمیترین شهر ایران
قدمت روستای کندوان
در مورد قدمت روستای کندوان هیچ اجماع نظری وجود ندارد. برخی از کاوشگران باستان شناسی قدمت روستا را حدود ۶۰۰۰ سال قبل تخمین زدهاند. برخی دیگر هم بر این باورند که این روستا قدمتی ۳۰۰۰ ساله دارد!
البته در برخی نوشتهها و کتیبه آمده است که تاریخ اسکان در این روستا به قرن هفتم هجری (دوره حمله مغول ها) برمیگردد.
در آن زمان، مردم در روستای دیگری که در ۲ کیلومتری غرب کندوان واقع بود سکونت داشتند. بعد تصمیم گرفتند که خود را از مغولان دور نگه دارند. به همین دلیل شروع به کوچ کردن به روستای کندوان کردند تا در آنجا بتوانند پناه بگیرند. از آن زمان به بعد سکونت در روستای کندوان شروع شد.
معماری روستای صخرهای کندوان
معماری روستای کندوان معماری صخرهای است. این سبک از دو نوع معماری برخوردار است و مطالعه آن به ما کمک میکند تا تاریخ و پیشینه این مکان را بهتر بشناسیم. در شکل معمول معماری مانند معماری ایرانی که هر روز با آن سر و کار داریم ابتدا مواد و سپس فضا و حجم ایجاد میشود، اما در معماری صخرهای کاملا برعکس است و در نتیجه اهمیت بیشتری دارد.
معماری صخرهای روستای کندوان در این طبقه قرار دارد. مردم برای ایجاد فضاهای بی شماری مانند خانهها و انبارهای صخرههای بزرگ و جداگانه را میسازند. نمای بیرونی این گونه از سنگها، با حکاکی تزئین شدهاند.
به دلیل خاص بودن مواد موجود در این سنگها (که از بین هم نمیروند)، میتوان پنجرهها را به مجموعههای حک شده اضافه کرد. معماری کاپادوکیا در ترکیه از این رویکرد پیروی میکند.
اما در نوع دوم معماری صخرهای فقط میتوان چند فضا در دل صخرهها و تپههای ایجاد کرد و نمیتوان از پنجرهها استفاده کرد که روستای صخرهای میمند نمونه خوبی از این معماری است.
- بیشتر بخوانید: بهترین شهرهای بومگردی ایران کدامند؟
کوچههای روستای کندوان
مسیرهای پیاده در روستای کندوان از شیارهای ناشی از جریان تخریبی آبهای جاری به وجود آمده است. روی بعضی از این شیارها پلههایی از چوب ساختهاند تا رفتوآمد در آن آسانتر شود.پلههای سنگی در فضاهای بیرونی، با ارتفاع بسیار بلندی ساخته شده است. روستاییان هم بدون احساس ناراحتی از آن عبور میکنند. راههای ارتباطی بین مخروطها بسیار باریک است.
نحوه زندگی در روستای کندوان
از آنجا که روستای کندوان در دامنههای کوه سهند واقع شده است از آب و هوای بسیار مطلوبی برخوردار است. در اطراف آن زمینها و باغهای سر سبز زیادی وجود دارد. به همین دلیل عشایر این مکان را به عنوان زادگاه خود انتخاب میکنند و دارای سنتهای زیادی هستند و فرهنگهای ایرانی مختص به خودشان را دارند.
مردم روستای کندوان بیشترر کشاورز و دامدار هستند. اما در سالهای اخیر بسیاری از گردشگران به دلیل جاذبههای این روستا به ایران سفر میکنند تا از این مکان دیدن کنند. همین امر باعث شده است که برخی از مردم این روستا به مشاغل دیگری روی بیاورند.
آب و هوا در این روستا
روستای کندوان در ارتفاع ۲,۲۰۰ متری از سطح دریا قرار گرفته است. این روستا تقریبا یک روستای یلاقی، کوهستانی و سردسیر با آب و هوایی خنک و مطبوع در تابستان است. در فصول سرد هم طبعا آب و هوای سردی را تجربه خواهید کرد. در بیشتر روزهای سال به خاطر سرما یحبندانهای خیلی زیادی به وجود میآید.
شهرت جهانی کندوان
آمارها نشان میدهد که هر ساله بیش از ۳۰۰ هزار گردشگر در تورهای ایرانی خود از روستای کندوان بازدید میکنند. به همین دلیل هتلها و استراحتگاههای بسیاری در این روستا و اطراف آن برای این گردشگران ساخته شده است.
هتل لاله یکی از بهترین و زیباترین هتلهای روستوران کندوان است. به شما پیشنهاد میکنیم اگر به این روستا رفتید، سوغاتهایی مانند عسل و آجیل را خریداری کنید.
بهترین فصل برای سفر به روستای کندوان
تابستان بهترین فصل برای سفر به روستای کندوان میباشد. هوای دلپذیر رشته کوه سهند، رودخانه در حاشیه روستا، طبیعت سبز و نفسگیر روستای کندوان در فصل تابستان این روستا را به یک مقصد سفر محبوب تبدیل کرده است. البته لازم به ذکر است که در تابستان روستای کندوان بیش از هر فصل دیگری بازدید کننده دارد و بسیار شلوغ میباشد.
امکانات روستای کندوان
از امکانات موجود در روستای کندوان میتوان به برق، لوله کشی شهری، پارکهای تفریحی، مساجد، مدارس، فروشگاههای مواد غذایی و سوغات، بوفه، رستورانها، هتلها و اتاقهای اجارهای اشاره کرد.
خوب است بدانید که در مقابل روستا یک پارک بزرگ وجود دارد و امکاناتی مانند زمین بازی کودک، استراحتگاهها و کلیساها را میتوان در آنجا پیدا کرد.
مسیرهای دسترسی
آدرس روستای کندوان – استان آذربایجان شرقی- اسکو- ۲۲ کیلومتری جاده اسکو به کندوان
برای رسیدن به روستای کندوان، در صورت استفاده از اتومبیل باید از شهر آذربایجان شرقی به سمت اسکو حرکت کنید. بعد جاده اسکو را به سمت جنوب شهر ادامه دهید و بزرگراه چای کنار را طی کنید. بعد از گذشتن از شهر اسفنجان در ۷ کیومتری به یک جاده دو طرفه خواهید رسید. جاده سمت چپ شما را به روستای کندوان هدایت میکند.
آیا این مقاله برای شما مفید بود؟
روی ستاره کلیک کنید
میانگین امتیاز ۵ / ۵. میزان امتیاز ۱
اولین نفری باشید که به این مقاله امتیاز میدهد
۲ Comments
با تشکر از مطلب خوبتون
با تشکر از توجه شما