چابهار در جنوب شرق استان سیستان و بلوچستان قرار دارد و دارای آب و هوای معتدل است، به این شهر چاربهار نیز میگویند. چاربهار در زبان محلی به معنی چهار چشمه است. چابهار شهری است که هر چهار فصل سال آن مانند بهار است. این شهر جزو هفت منطقهی آزاد تجاری ایران محسوب میشود. همینطور تنها بندری است که در مجاورت خلیج عمان و اقیانوس هند قرار دارد. چهاربهار یکی از بنادر بینظیر ایران با جاذبههای طبیعی فراوان است. این شهر همچنین به دلیل موقعیت منطقهای که دارد از اهمیت خاصی برخوردار است.
در ادامهی این مقاله از ویلاپیلا با ما همراه باشید تا راهنمای سفر به چابهار، شهر همیشه سبز ایران بیشتر بدانید.
در هنگام سفر به چابهار کجا بمانیم؟
اولین چیزی که هنگام سفر باید به آن توجه داشته باشید، اقامتگاه و یا مکانی است که میخواهیم در آن بمانیم. از جمله بهترین هتلهای این شهر عبارتند از:
- هتل لیپار
- هتل فردوس
- هتل شاهان
- هتل آذین
- هتل سپیده
- هتل لاله
- هتل ونوس
- هتل سدس
هتل لیپار چابهار و هتل بین المللی لاله چابهار بهترین هتلهای این شهر با قیمت مناسب هستند. هتل سپیده هم مکان خوب دیگری برای اقامت در این شهر است. علاوهبر این میتوانید در چابهار یک ویلا اجاره کنید.
- برای اجارهی یک اقامتگاه مناسب در شهر چابهار کلیک کنید.
چی بخوریم؟ کجا بخوریم؟
چابهار از ترکیب چار و بهار تشکیل شده است. همین کلمه مخفف عدد چهار (عدد ۴) و بهار (فصل بهار) تشکیل شده است. از این رو چابهار به شهری که ۴ فصلش بهاری است اشاره دارد. چابهار یک منطقه تجاری و صنعتی است که در جنوب شرقی ایران و در ساحل مکران واقع شده است. این شهر در نزدیکی دریای عمان و اقیانوس هند قرار دارد. جمعیت این شهر در سال ۲۰۱۶ حدود ۱۰۶۰۰۰ نفر بوده است. در مورد آب و هوا هم این شهر هوایی گرم و مرطوب دارد.
چابهار مانند سایر شهرهای ایران غذاهای محلی خاص خود را دارد. بت ماش، تخلان، تباهگ، دوغ پا، املت سوزی، تنورچه، کراهی میگو، پلو زعفرانی چابهار، خوراک خرما، شیرینی چنگال، تیموش و دوتینی غذاهای معروف چابهار هستند. شما میتوانید این خوراکیهای خوشمزه را در رستوران بلوچ امتحان کنید. بام چابهار، تهرانی، مکران، براسان، خلیج از دیگر رستورانهای خوب این شهر هستند.
اگر هم به کافه گردی علاقمند هستید، کافی شاپ بولان بلوچ مکانی سنتی در نزدیکی ساحل است که دارای محیطی مناسب و غذاهای محلی است. در آنجا میتوانید از مکان یتوانید به آنجا بروید و از آن لذت ببرید. همچنین میتوانید به بستنی فروشی نعمت بروید و بستنیهای خوشمزه آن را امتحان کنید.
- بیشتر بخوانید: راهنمای سفر به شیراز – بهترین جاذبههای گردشگری شیراز
سوغات چابهار
بازارچهها و مراکز خرید چابهار از جاذبههای این شهر محسوب میشوند. پردیس، صالحیار، صدف، فردوس و تیس بهترین مراکز خرید چابهار هستند که بسیار شبیه به بازارهای جزیره کیش هستند. صنایع دستی و نان محلی معروفترین سوغات چابهار است. به عنوان مثال، کلوچه؛ نان ریز؛ نان تنوری و غیره را میتوانید از بازارهای شهر خریداری کنید. ادویه جات ترشی هندی نیز در آنجا مشهور است و اگر دوست دارید خرید کنید باید به فروشگاه ادویه مهاراجه بروید. ما همچنین به شما توصیه میکنیم که به بازار میوه و تره بار چابهار بروید و گواوا که یک میوه گرمسیری است را امتحان کنید.
جاذبههای چابهار
جاذبههای گردشگری چابهار بسیار زیاد هستند. از این بین میتوان به کوههای مینیاتوری و مریخی چابهار که در ایران بینظیر هستند اشاره کرد. علاوه بر آن پدیده موج فشان از جاذبههای گردشگری در این شهر است. گل فشان یک پدیده ژئوتوریسم شگفتانگیز است. رودخانه باهوکلات که زیستگاه گاندو (کمیاب ترین تمساح)، تالاب صورتی لیپار که یکی از پنج دریاچه رنگی جهان است، کوه شهبازبند و قبرسان جن در دهکده تاریخی تیس، تلگراف خانه انگلیسی، قلعه پرتغالیها، اسکله کنارک و غیره از جمله جاذبههای گردشگری چابهار هستند.
- بیشتر بخوانید: راهنمای سفر به همدان – از بهترین جاذبه تاریخی همدان تا بهترین جاذبههای گردشگری
گورستان جن
در جنوبیترین طرف ایران مکانی اسرار آمیز و ترسناک وجود دارد که گورستان جن معروف است. این قبرستان با سنگهای عظیم خود، مکانی کاملا شگفت انگیز برای ماجراجویانی ایجاد میکند که به دنیای ماوراء طبیعی علاقمند است. این قبرستان ساکت و اسرار آمیز در دهکده باستانی تیس با پیشینه تاریخی ۲۳۰۰ سال واقع شده است. اعتقادات مردم بلوچ با رمز و راز و سکوت طبیعی و باقی مانده آثار باستانی گره خورده است.
دهکده باستانی تیس
دهکده باستانی تیس در نزدیکی شهرستان چابهار در استان سیستان و بلوچستان و ۹ کیلومتری شمال غربی چابهار واقع شده است. این دهکده بی نظیر دارای جاذبههای جالبی است و یکی از آن ها غارهای سه گانه در دامنه کوه شهبازبند است. دو غار مصنوعی و یک غار طبیعی در دامنه کوه شهبازبند وجود دارد که حدود ۲۵ متر بالاتر از سطح زمین است و مردم محلی آن ها را بان مسیتی مینامند. بان در زبان بلوچی به معنای مردی صالح و متدین و با تقوا است و مسیتی به معنای معبد است. خطور و علامتهایی به رنگ قرمز و بنفش در سه دیواره اطراف گنبد وجود دارد که بیشتر به کتیبههای گجراتی و هندی شباهت دارد.
گل فشانها
چابهار یکی از شهرهای جنوب غربی استان سیستان و بلوچستان است که طلوع و غروب خورشید آن منظره زیبایی را در ساحل بندر چابهار به نمایش میگذارد. گل فشانهای این شهر پدیدههای طبیعی هستند که گل مانند چشمه به سطح انتقال داده میشوند و یک تپه تشکیل میدهند. گل فشانها در چابهار جاذبههای زمین شناسی طبیعی خیره کننده، نادر و نفیس را ایجاد میکنند. چابهار به عنوان شهری که دارای دومین پارک ژئو در خاورمیانه است شناخته میشود.
- بیشتر بخوانید: راهنمای سفر به اصفهان – تمام آنچه که باید در مورد اصفهان بدانید!
در بخش جنوبی جاده زر آباد در سیستان و بلوچستان گل فشان مخروطی وجود دارد که بزرگترین و مشهورترین گل فشان فعال در ایران است. این گل فشانها در ۹۵ کیلومتری غربی کنارک و دشت کهیر قبل از روستای تنگ چابهار قرار دارد و شامل سه گل فشان است که یکی از آنها فعال و بقیه چند سالی است که غیر فعال شدهاند. در بالای این تپهها، دهانههایی وجود دارد و گلهای خاکستری به طور مداوم از یکی از آنها بیرون میآید و دامنههای رو به پایینی را ایجاد میکند. در بعضی مواقع در هنگام بیرون آمدن گلها صدای شلیک مانندی به گوشی شنیده میشود.
کوههای مریخی
کوههای مریخی یکی از مناظر دیدنی چابهار است که در امتداد ساحل منطقه کاچو تا خلیج گواتر کشیده شده و یکی از پدیدههای ژئومورفولوژیکی منطقه است. کوههای مریخی چندین میلیون سال است که زیر دریای عمان بودهاند و به گونهای آنها جزئی از اقیانوس هند بودهاند و به تدریج از آب بیرون آمدهاند.
- بیشتر بخوانید: راهنمای سفر به گیلان برای تفریح و بومگردی
طبق بررسیهای انجام شده، تاریخچه بافتهای کوهستانهای مینیاتوری به ۴ یا ۵ میلیون سال قبل باز میگردد. برخلاف کوههای مریخی که قرمز رنگ هستند، کوههای مینیاتوری دارای رنگ خاکستری روشن هستند. علاوهبر این فسیلهای مختلف موجودات مانند صدف و ماهی روی بدنه کوهها وجود دارد که وصف ناشدنی هستند. کوههای مینیاتوری از جاذبههای امروزی و فوق العاده چابهار است که در آسمان این منطقه میتوان همزمان ۱۴ صورت فلکی را مشاهده کرد.
غارهای بان مسیتی
غارهای بان مسیتی به مجموعه غارهایی در پنج کیلومتری شمال باختری روستای تیس در دامنه کوه شهبازبند (در نزدیکی چابهار) گفته میشود. یک غار طبیعی و دو غار مصنوعی درکنار هم قرار دارند. غار اول طبیعی و بهشکل نیمدایره و با استفاده از روش تراشکاری درون غار و دهانه آن توسعه پیدا کرده است. یک آرامگاه کوچک از گچ بهصورت دوسطح افقی که روی یکدیگر قرار دارند و فاقد آثاری مانند سنگنبشته، خط و لوحه در عمق یک متر از سطح غار دیده میشود که در گرد آن یک فضای کوچک وجود دارد.
بندر گواتر
در بخش جنوب شرقی ایران، در آخرین نقطه مرز چابهار و نزدیکی مرز پاکستان بندری کوچک و قدیمی اما زرخیز به اسم «گواتر» قرار گرفته است. گواتر، تکه کوچکی از محدوده سیستان و بلوچستان واقع در منتهی الیه جنوب شرقی سرزمین زرخیز ایران اسلامی، چون گوهر بهشتی در ساحل دریای عمان میدرخشد. گواتر به واسطه قرار گرفتن در مجاورت جنگلهای حرا یکی از مناطق حفاظت شده محیط زیست به شمار میرود.
موزه محلی چابهار
ساختمان قدیمی فرمانداری چابهار که از دوران قاجار به جا مانده، اکنون موزه محلی چابهار است. این بنا روی سکویی به ارتفاع ۱٫۵ متر و به وسعت حدود ۶۵۰ متر مربع بنا شده و دارای سه در ورودی، مجموعه اتاقها، راهرو و… است. بنا در دو طبقه ساخته شده است که قسمتی از آن بهوسیله سکویی با سقف چوبی و ستون آهنی احاطه شده است.
آیا این مقاله برای شما مفید بود؟
روی ستاره کلیک کنید
میانگین امتیاز ۰ / ۵. میزان امتیاز ۰
اولین نفری باشید که به این مقاله امتیاز میدهد
No comment yet, add your voice below!